SoundCloud

The new headquarters of internationally renowned online platform SoundCloud cover three levels of an old brewery building close to the former Berlin Wall. The complex, designed to serve as a future incubator for up-and-coming start-ups, will become the one-stop office for all 180 Berlin employees of the foremost hub for musical exchange on the net. Anticipating future expansion of the rapidly growing SoundCloud platform, the spacious offices could potentially accommodate up to 350 desks.

To provide the company and its new HQ with a matching spatial identity, SoundCloud asked Kinzo to turn its new hub into a space that exudes and encourages innovation and creativity. Against this background, Kinzo’s conversion redefines the rules of office design with its tangible reflection of a virtual community. Photography: Werner Huthmacher.

Client:
SOUNDCLOUD
Year:
2014
City:
Berlin
GBA:
4,000 sqm
We have often fallen flat on our faces: but the risk has paid off and Kinzo has undergone an incredible evolution.
(Chris)
We always think three-dimensionally. It’s always about form, function and construction. Everything has to blend harmoniously, everything has to fit!
(Martin)
The three of us have worked well together ever since we were students. And it was always clear to us that architecture doesn’t stop at the doorstep.
(Karim)
Our concept of design and architecture is fun-packed and doesn’t shy away from the risk of innovative and unusual approaches!
(Chris)