Miele

Kinzo created a made-to-measure innovation lab for the headquarters of premium domestic appliance manufacturer Miele in Gütersloh, meeting the highest standards of flexibility and innovation regarding technical and functional requirements.
The open space concept allows for a versatile use of the premises and fosters creativity and communication between co-workers. Besides meeting, all hands and workshop areas, the test and show kitchen is at the heart of the lab. It offers sufficient room for workshops and project work as well as the testing and exhibition of new prototypes. The lab’s informal, “homely“ atmosphere encourages an exchange between co-workers while the interior design promotes casual encounters and ad hoc meetings. Simultaneously, the appealing working environment provides a source of identity and attracts new hires.

Photography by Sebastian Dörken.

Client:
Miele & Cie. KG
Year:
2018
City:
Gütersloh
GBA:
1.400 qm
We have often fallen flat on our faces: but the risk has paid off and Kinzo has undergone an incredible evolution.
(Chris)
We always think three-dimensionally. It’s always about form, function and construction. Everything has to blend harmoniously, everything has to fit!
(Martin)
The three of us have worked well together ever since we were students. And it was always clear to us that architecture doesn’t stop at the doorstep.
(Karim)
Our concept of design and architecture is fun-packed and doesn’t shy away from the risk of innovative and unusual approaches!
(Chris)
We always think three-dimensionally. It’s always about form, function and construction. Everything has to blend harmoniously, everything has to fit!
(Martin)